Social (Ro)

Status Facebook - 20 Septembrie 2012

Click here to read this article in English »

Chiar daca voi deranja pe multi cu duritatea concluziilor scrise acum, am sa spun, din nou, lucrurilor pe nume: In opinia mea, in Romania, cea mai mare vina in ceea ce priveste raspandirea si promovarea mizeriei morale o are… PRESA. Aceasta a 4-a mare putere in stat este formata in buna parte din oameni… mici. Majoritatea dintre ei, inarmati cu computere(penita s-a demodat), timp berechet, inteligenta sub-medie si foarte multa frustrare, sunt totusi in stare sa creeze monstri, sa promoveze pure non-valori, sa raspandeasca mizerii si neadevaruri, sa creeze curente de opinie sau false curente de opinie, sa spele creiere, sa barfeasca orice, despre orice si pe oricine. La adapostul “libertatii de exprimare”, presa in Romania reuseste sa tina in ea multe persoane evident frustrate, incapabile, fara nicio valoare, fara coloana vertebrala si absolut corupte. Persoane mizerabile care se vand mai usor, mai rapid si mai ieftin decat prostituatele. Persoane fara conduita, nedrepte, ale caror interese meschine stau ascunse in spatele minciunilor, demagogiei, partinirii, subiectivismului si purei incorectitudini. Persoane care vand mizerie, se hranesc cu mizerie, traiesc in mizerie.
Categoric, printre aceste nulitati, exista totusi si oameni de calitate. Din nefericire pentru tot ce inseamna educatie si civilizatie in Romania, acestia sunt prea putini.
Ii invit acum insa pe distinsii ziaristi care si-au permis sa ma atace in mod absolut penibil si sa fabuleze pe diverse teme in ceea ce ma priveste si in ceea ce priveste interesele unor structuri din care fac parte, sa comenteze sau sa atace ceea ce am scris acum. (Cum de exemplu au facut-o unii f recent, citandu-mi si anumite statusiri de pe fb..) Stiu insa ca nu o vor face, cum au mai facut-o pana acum, pentru ca ar face-o evident doar cei ce se vor regasi in descrierile mele. Or, acestia se pretind a fi oameni de foarte buna calitate…


Click here to read this article in English »