Personal (Ro)

Status Facebook - 11 Decembrie 2014

Click here to read this article in English »

Am revenit de curand in tara, probabil pentru scurt timp… Inca din avion, am vazut fetele triste si incrancenate ale romanilor. Dar am incercat sa ma uit la cativa si am zambit. Ce credeti? Unii au zambit inapoi, iar pe altii i-am inspirat sa faca glume. Nu stiu cum am reusit, dar macar pentru moment, le-am schimbat starea de spirit.
Sunt (pentru a cata oara?) socat de cat de rai sunt oamenii. Nu o sa mai revin pe subiect, am mai scris despre asta. Dar cred ca in aceasta lume plina totusi de lipsuri, probleme, frustrari si mai ales rautate, singura solutie este bunatatea. Sunt constient cat e de greu, uneori chiar groaznic de greu, dar incearca sa ii raspunzi unui om cu un zambet cat mai prietenos la privirea lui plina de ura! Incearca si raspunde unui om cu bine, cu cat mai mult bine la rautatea lui! Pot garanta, pe cel cu adevarat rau il vei dezarma complet! Va fi disperat, nu va mai intelege nimic, nu se va mai putea hrani din raul facut. Si nu va continua! Pe cel bun il vei face sa se simta penibil ca s-a comportat in acel mod, se va intreba ce e cu el, cum de a ajuns sa se manifeste in asemenea hal, unde ii este umanitatea pe catre de fapt el acolo undeva sub crusta, stie ca o are!
Doar incercati, veti fi uimiti de rezultate. Eu am incercat, este incredibil ce se intampla! Am realizat ca acest exemplu simplu este de fapt o forma moderna de interpretare si aplicare a pildei crestine de “a intoarce si celalat obraz”.


Click here to read this article in English »