Diverse (Ro)

Status Facebook - 21 Ianuarie 2015

Click here to read this article in English »

       Atunci cand gasim o persoana pe care o consideram interesanta, atractiva sau compatibila si mai ales cand apar anumite sentimente, pot aparea si marile greseli. Pe oameni ii ridicam mult in mintea noastra. Devenim orbi si ii ridicam sus, pe piedestaluri. Mult mai sus decat sunt ei de fapt. Reactionam nenatural in prezenta lor, ne schimbam comportamentul si facem gesturi puerile. Ii ridicam mult prea mult cand ei de fapt, obiectiv priviti, nu sunt decat niste oameni normali. Suntem orbi la defectele lor, grave uneori, pentru ca le anulam mental pe toate. Si asta pentru ca instinctual suntem in cautarea acelui ideal pe care ne dorim sa il descoperim in acea persoana, desi mai mult ca sigur in mod real acea persoana nu este si nu va fi niciodata nici macar aproape de acel ideal. Totul este un vis creat de propria minte, in mod artificial, pentru a ne hrani sufletul. Este o iluzie cladita pentru ca ea la randul ei creeaza acea perfectiune pe care noi natural ne-o dorim. In realitate, perfectiunea nu exista!
       Si in tot acest proces mental putem uita de noi si de valoarea noastra. Realizand ‘la rece’ valoarea ta, prin comparatie, este o greseala sa ‘dai credit’ atat de mare unor persoane care, cu tot efortul depus, poate nu vor ajunge niciodata sa perceapa nivelul gandurilor sau trairilor tale. Si multe alte lucruri… Chiar daca poate stralucesc la exterior. Si culmea, atentia pe care le-o dai le poate crea uneori un sentiment de superioritate nejustificat in niciun fel, bazat doar pe motivul dorintei sau al curiozitatii tale. Si de cele mai multe ori, in loc sa atraga, se produce efectul contrar. Atentia oferita il face psihologic pe acel om sa se uite in alta parte, catre alte cuceriri, unde apare provocarea. Pentru ca pe tine te considera sigur(a), oricand prezent(a), cucerit(a) deja.
       E o situatie cu care majoritatea oamenilor s-a confruntat deseori. Si au existat multe finaluri nefericite, mai ales cand asemenea constructii mentale au fost intr-un singur sens. Unica problema este ca in momentul in care ramai perfect constient si nu mai oferi acel ‘credit’ al falsei valori, care de fapt te impresioneaza si te atrage cel mai tare, interesul tau fata de acea persoana dispare. Hmm…


Click here to read this article in English »