Social (Ro)

Status Facebook - 14 Februarie 2015

Click here to read this article in English »

       Un pas urias in evolutia personala a fiecaruia consta in eliminarea frustrarilor. Este urias pentru ca este pe cat de greu, pe atat de important. Si aici ma refer atat la eliminarea frustrarilor personale, date de propriile incapacitati si nerealizari, cat si la frustrarile fata de altii ce vin din comparatia deprimanta a propriilor tale realizari fata de realizarile lor materiale, profesionale, sociale, etc.

De ce e atat de important? Pentru ca iti schimba viata, existenta si te elibereaza. Eliminand frustrarile netezesti mult calea catre liniste, implinire si fericire. Eliminarea frustrarilor aduce sentimentul implinirii depline. Viata parca va avea un alt gust, va face sens, totul va deveni mai simplu, mai curat, mai frumos. Rautatea se va diminua sau chiar va disparea, eliberandu-te de o mare povara. Vor aparea sentimente nobile fata de semeni si fata de tot ce te inconjoara. Eliminand frustrarile devii multumit cu viata ta, cu locul tau, cu destinul tau. Dorinta de evolutie apare apoi natural, fara nicio incrancenare, ca o chemare fireasca a naturii tale umane. Iar acea evolutie pe care ti-o doresti se va produce cu adevarat.
Nu e simplu, dar se poate. In primul rand ai nevoie de a-ti constientiza calitatile si defectele. Cu plusuri si minusuri, ramanand constient ca absolut toti oamenii sunt la fel. Nu exista perfectiune si in toti exista un echilibru al acestor plusuri si minusuri.
Un pas important l-ar constitui constientizarea legilor karmice. De aici poti intelege ca ce se intampla in viata, bine sau rau, este strans legat de persoana ta si de ceea ce tu oferi altora. Rezultatul vietii tale va veni direct din ceea ce tu oferi altora. Daca oferi bunatate si iubire, asta vei primi. Daca oferi rautate si ura, exact asta se va intoarce catre tine.
In fapt, pentru cei ce reusesc sa vada limpede, viata este foarte simpla. Pentru cei ce nu inteleg aceste lucruri, viata poate deveni ingrozitoare.
Am scris aceste cateva cuvinte pentru ca sunt din ce in ce mai siderat, dezamagit si mahnit pentru tot ce se intampla in societate in general si in particular in societatea romaneasca. Oamenii sunt plini de frustrare. Se bucura enorm la raul unora si sufera ingrozitor la succesele altora. Se umplu de rautate si se hranesc cu problemele oamenilor, nu cu propriile lor reusite. Pentru ca gandind astfel, ei nu vor mai ajunge sa reuseasca. Vor fi impovarati de aceste energii negative acumulate si frustrari din ce in ce mai mari, contaminand astfel intrega societate. Din pacate, exact acesta este trendul actual.
Ca o paranteza, am trait astazi o dezamagire mare sa constat ca persoane care au reusit sa iasa mult in evidenta in trecut datorita unor calitati si sa urce pe scara aprecierii si recunoasterii sociale, au cazut pe panta alunecoasa si perdanta a frustrarilor, prin comparatie cu alte persoane care pe moment le-au depasit. Culmea e ca acele persoane blameaza frustratii care le poarta sambetele, dar se pun la randul lor in aceeasi situatie, de frustrati, fata de altii ce ‘si-au permis’, printr-o abordare mai inteligenta a unor lucruri si a unor medii sociale, sa le lase in urma.
In concluzie, chiar si cei care reusesc si care se ridica social, sunt grav loviti de acelasi urat flagel al frustrarilor. De multe ori, cu atat mai puternic. Trist, uneori chiar jalnic.

Click here to read this article in English »