Spiritual (Ro)

Status Facebook - 28 Februarie 2015

Click here to read this article in English »

Oamenii sunt surprinzatori. Deseori sunt mirat de faptul ca ei nu inteleg multe din principiile de baza ale propriei existente. In primul rand, oamenii nu realizeaza sau uita ca absolut tot ce au in viata asta din punct de vedere material au cu chirie. Si asta in primul rand pentru ca propria existenta este absolut limitata in timp. Iar cand pleaca din aceasta lume, nu pot lua absolut nimic cu ei. Atunci cand au o anumita influenta sau putere in societate, nu constientizeaza nici cat de putin importanta este ea raportat la dimensiunea reala a vietii si nici ca in foarte scurt timp vor pierde acea influenta sau putere. Ei ajung sa se creada dumnezei, in realitate nefiind decat niste furnici. In momentul cand au acea putere, oamenii isi pierd mintile, iar in momentul cand nu o mai au cad complet distrusi, socati sa constate cat de mici sunt in realitate.
Oamenii sunt nejustificat de lacomi, raportat la cat au nevoie din punct de vedere material atat pentru ei, cat si pentru propriile familii si pentru toti cei apropiati. Nu isi calculeaza si dimensioneaza in mod corect necesitatile materiale aproape niciodata. Si in special la viata limitata in timp pe care o au. Sunt orbiti in goana dupa lucrurile materiale. Nu realizeaza cat sunt de neimportanti si mai ales nu realizeaza ca pot trece in nefiinta aproape oricand. Extrem de putini inteleg ca in sensul asta ar trebui ori sa lase ceva important in urma lor – dintr-o perspectiva materiala – , ori sa evolueze cat mai mult si sa isi ridice nivelul spiritual – desigur, dintr-o perspectiva spirituala.
In marea lor majoritate, oamenii traiesc intr-un cerc stramt material fara a vedea aproape nimic dincolo de el. Si nici macar nu privesc in exterior, pentru ca nici macar nu banuiesc ca ar mai fi ceva acolo…
Oamenii nu au timp suficient ca sa inteleaga sensul vietii. Extrem de putini, cei un pic mai inteligenti sau mai luminati ajung sa perceapa corect principiile vietii de la o varsta frageda. Ceilalti inteleg aceste lucruri prea tarziu, dupa ce au facut multe greseli si au stricat mult in jur, deseori propria viata sau chiar propriul suflet. Iar cei mai multi nu inteleg niciodata.
Dar chiar fara a li se fi intamplat nimic ireversibil, intelegand tarziu le ramane atat de putin timp pentru a evolua… Si nu mai apuca sa o faca, sunt deja prea batrani si mor. Iar evolutia spirituala nu se produce.
Oamenii nu realizeaza ca intreaga lor existenta poate deveni importanta pentru ei sau ceilalti numai si numai daca se produce o evolutie spirituala determinanta.


Click here to read this article in English »