Diverse (Ro)

Status Facebook - 4 Martie 2013

Click here to read this article in English »

Tocmai am citit cateva articole si comentarii despre anumite persoane cu adevarat speciale, persoane pe care le cunosc, care au cu adevarat valoare si care au reusit in viata.
Observ periodic rautatile si frustrarile oamenilor fata de cei care au reusit. Multe asemenea frustrari ies la iveala prin intermediul presei. Se arunca cu noroi si cu venin in cei care in mod evident, din multe puncte de vedere, sunt acolo, mai sus decat ceilalti : imagine, frumusete, stralucire, carisma, nivel social, nivel financiar, nivel intelectual, etc. Sau pur si simplu sunt altfel. Intr-un fel in care majoritatea oamenilor nu poate fi. Acest ”sport” se practica din dublu motiv: satisface frustrarea celor ce o fac efectiv si satisface frustrarea majoritatii cititorilor, atragand audienta. Iar de niste ani buni, orice amarat analfabet sau orice fatuca stresata poate sa comenteze pe internet si chiar jigni, aruncand la randu-i cu mizerie si chiar injurii. Pe respectivele site-uri nu face nimeni curatenie printre acestia sau macar printre postarile lor. Asta convine tuturor, pt ca toti se hranesc cu ele.
Ei nu reusesc sa inteleaga ca cei care au reusit au ceva, de undeva, ce ei nu au si nici nu vor avea vreodata. Poate tocmai pentru ca, in loc sa se preocupe de propria crestere, de propria viata, preocuparea lor principala consta in denigrarea celor din jurul lor, a celor care au reusit.
Din pacate, e un fenomen general. Dar mult, foarte mult amplificat pe plaiurile mioritice…


Click here to read this article in English »