Social (Ro)

Forta nevalorificata a femeii frumoase

Click here to read this article in English »

       Pentru un barbat, femeia frumoasa inseamna aproape totul. In primul rand, ea e muza. Ea il inspira, ii da forta creatoare, il face sa inteleaga sensul vietii. Ea il face mai uman, mai bun, il face sa fie cea mai buna versiune a sa. Ii schimba existenta, ii arata frumusetea vietii, ii da forta sa cucereasca lumea. Femeia frumoasa e drogul suprem al barbatului. Aduce dependenta si insatietatea. Dar ii ofera fizic tot ce el instinctual are nevoie si ii aduce astfel liniste, relaxare, fericire. Tot femeia frumoasa e idealul de mama al copiilor barbatului si persoana pe care el o vrea aproape. Ea il face astfel complet.

       Realizati cat de mult poate oferi barbatul pentru a primi aceste lucruri? Daca o gaseste pe aceea, probabil totul.

       In timp, au devenit proverbiale raspunsurile fetelor tinere si frumoase ce participau la concursurile de Miss. Aproape invariabil, aceste domnisoare sustineau ca motivatia principala a propriei vieti era sa salveze lumea sau sa o faca mai buna, starnind astfel hohote de ras din partea audientei, pentru ca suna cel putin hilar. Intr-o lume a puterii si banilor detinute in principal de barbati, aceste idei par utopice, daca nu chiar penibile. In orice caz, nimeni nu lua in serios o asemenea afirmatie spusa ca o poezie, venita din partea unei fete frumoase.
       Am ajuns sa realizez insa ca cei care atunci radeau de asemenea idei enuntate de aceste domnisoare – si marturisesc ca eu eram unul dintre ei – se inselau serios.

       Lumea in care traim este extrem de polarizata social, in care cativa oameni detin averi si influente uriase, iar marea masa de oameni se chinuie la limita subzistentei. Principalii factori de decizie si centrele de putere – in principal in lumea business-ului – sunt formate din barbati. Ei sunt aceia care pot mobiliza cele mai importante resurse financiare. Personal, am cunoscut destul de multi, avand si cativa prieteni apropiati printre acestia. Am obseravat insa un lucru esential: singurele persoane care au cu adevarat putere de influenta asupra acestora sunt femeile! Si in special femeile foarte frumoase, evident datorita slabiciunii naturale a barbatilor in fata acestora. Cred ca orice persoana cu experienta este constienta de cat de mare poate fi influenta unei asemenea femei fata de barbatul bogat si puternic langa care sta, fara a fi nevoie de a-si aminti de evenimentele din istorie ce au schimbat lumea, produse datorita femeilor care au determinat unele dintre cele mai importante decizii ale barbatilor.

       Concret, mi-as dori sa pot face macar cateva din acele femei aflate in prezenta acestor barbati sa constientizeze ce forta fabuloasa au la indemana si in ce fel extraordinar poate fi ea folosita. Aceasta forta naturala combinata cu umanitatea, caldura si dragostea – calitati ce definesc de fapt femeia -, ii poate convinge pe barbatii cei mai puternici, influenti si bogati sa faca gesturi umane care pot cu adevarat schimba lumea. Alocarea de bani si ajutoare pentru un scop nobil sau o activitate umanitara, salvarea vietilor anumitor copii bolnavi, asigurarea de hrana, asistenta medicala sau adaposturi unor categorii de oameni crunt defavorizate, initierea unor proiecte umanitare, etc, pot constitui adevarate idealuri de generozitate ce odata indeplinite, pot transforma sufleteste si spiritual oamenii, pot face o lume mai buna.

       Sotiile barbatilor puternici pot face asemenea lucruri daca au aceasta initiativa si daca isi aloca un timp special pentru asta. Din pacate, putine o fac. Dar nu la ele vreau sa ma refer in primul rand, ci la acel gen de fata foarte frumoasa si sexy, care in calitate de iubita, amanta, partenera ocazionala sau doar femeie curtata, ajunge in prezenta unui asemenea barbat. De regula, ea traieste astfel in lux exorbitant si are asigurat de la acesta tot ce isi doreste. Si exista destule asemenea exemple. Daca o astfel de persoana va propune acelui barbat sa faca un asemena gest, de care ea sa se ocupe in cele mai mici detalii, cu siguranta sansele ei de a-l convinge vor tinde la maxim. Personal, am inteles si am vazut de multe ori in direct cat de mare poate fi puterea de influentare a deciziilor unui barbat puternic de catre o femeie. Practic, este singurul factor determinant asupra acestuia, categoric avand in spate puterea naturala de seductie pe care o are femeia. Cu cat o femeie este mai frumoasa si mai inteligenta, cu atat puterea ei de seductie dar si de influenta asupra barbatului este mai mare. Aproape fara exceptie barbatul va dori sa ii arate femeii ca este uman, ca forta lui financiara este mare si ca poate schimba in bine destine umane, sperand sa o impresioneze si sa ii castige admiratia sau chiar iubirea. Pentru ca in anumite situatii, pentru o femeie frumoasa, barbatul face aproape orice.
       Daca intr-un anumit moment bine ales femeia respectiva ii sopteste la ureche barbatului rugamintea ei ca acesta sa faca un asemnea lucru nobil ca un favor pentru ea, cu certitudine nu va fi refuzata. Sau daca femeia pe care acesta o curteaza ii induce ideea de a o convinge de umanitatea lui printr-un gest aparte, atunci punerea in practica a acestor lucruri umane extraordinare este garantata.

       Recunosc ca am fost inspirat in aceasta idee din realitate. Am vazut un gest nobil facut de o femeie frumoasa care si-a exercitat forta asupra barbatului influent si bogat de langa ea. Iar el a fost bucuros sa o faca. Rezultatul a fost ca un numar mare de copii dintr-o tara foarte saraca au azi asigurata hrana si asistenta medicala pentru o importanta perioada de timp. M-a impresionat si mi-a castigat respectul total, dar m-a facut totodata sa constientizez puterea extraordinara a femeii asupra barbatului si cat de mult poate schimba ea lumea folosindu-si propriile calitati.

       Asa ca, doamnelor si domnisoarelor, va rog sa ma credeti si sa constientizati ca aveti la indemana cea mai mare putere! Puterea reala asupra barbatului puternic! Voi detineti forta de a face lucruri incredibile! Voua va sta in putere sa salvati oameni, sa schimbati destine, sa aduceti zambetul pe chipurile copiilor si nevoiasilor, sa faceti cu adevarat o lume mai buna. Mai mult decat atat, va e extrem de simplu. Nu vreau sa punctez acum in detaliu marile avantaje ce decurg din initiativa unui asemenea gest nobil. Dar in acest fel cred ca va salvati pe voi, va salvati sufletul, va dati un sens real in viata, il salvati si pe acel barbat care aproape sigur nu va avea o asemenea initiativa in nume propriu(existand si o contradictie conceptuala puternica intre modul de a face afaceri la un nivel foarte mare si asemenea gesturi nobile), il ajutati prin atenuarea urii firesti a multimii de oameni simpli asupra sa dar si prin atragerea simpatiei si respectului multora si – cel mai important – ajutati oamenii si creati cu adevarat premizele unei lumi mai bune. Categoric, nu in ultimul rand, puteti castiga astfel respectul total al acelui barbat, iar eu am curajul sa garantez ca veti insemna in ochii aceluia mult, mult mai mult decat femeia frumoasa de care este atras fizic.
       As fi fericit ca acest gand bun sa fie materializat de cat mai multe dintre voi. M-as declara cucerit iremediabil daca as intelege candva ca ati facut aceste lucruri si ca v-ati intrebuintat calitatile si umanitatea de necontestat pe care le aveti. Stiu ca multe dintre voi aveti, pe langa frumusetea fizica si acea frumusete interioara care poate castiga inimi si salva suflete! Pentru ca numai voi puteti sa faceti in ziua de azi astfel de fapte mari.

       In ceea ce ma priveste, o asemenea femeie care ajunge sa faca sau sa contribuie la astfel de gesturi nobile, umane, pline de bunatate, nu poate decat sa imi castige respectul pe viata, orice alt fel de lucru negativ pe care l-ar face nemaiavand aproape nicio importanta. In plus, anuleaza practic toate ideile preconcepute ale societatii fata de ele, dar si orice sentiment de vinovatie cu care s-ar putea confrunta.

       Facand numai un astfel de lucru in viata, tu ca om, pe langa fericirea data de recunostinta si multumirea omului ajutat, vei sti sigur pentru sufletul tau ca nu ai trait degeaba…


Click here to read this article in English »